Welkom op de website van Aptu.  

APTU staat voor Antwerpse Provinciale Taxi Unie.  

APTU is de beroepsvereniging van de Antwerpse taxibedrijven, de zelfstandige taxi-uitbaters en de verhuurdiensten van wagens met chauffeur.  

Onze vereniging werd opgericht in 1936 en bestaat momenteel uit meer dan 40 leden, die beschikken over meer dan 330 vergunde taxivoertuigen en voertuigen voor verhuur met chauffeur, verspreid over Antwerpen-stad en de provincie Antwerpen.  

Het doel :  APTU wil de beroepsbelangen van haar leden bestuderen, verdedigen, beschermen en bevorderen.  

 

Verzekerd van kwaliteit !

Als grootste regionale beroepsvereniging van het land, stelt APTU hoge kwaliteitseisen aan zijn leden.  Zij zijn verplicht om een kwaliteitscharter te ondertekenen.  Op die manier garandeert APTU aan de klant de hoogste kwaliteit en de beste en correcte dienstverlening. 

 

Neem een taxi !

Taxi rijden is in !  

In een stad als Antwerpen zijn taxi’s ondertussen ingeburgerd.  Taxi’s zijn herkenbaar in het straatbeeld en zijn een mooi, veilig en betaalbaar alternatief voor het openbaar vervoer. 

Taxi rijden is niet duur !

Heel Antwerpen staat stil, maar onze taxi’s vervoeren de klant vlot door de files en het drukke verkeer : dankzij het gebruik van de bus- en trambanen besparen we onze klanten veel tijd, en dus geld.  Dat heeft APTU mooi gerealiseerd.  

Taxi rijden, voor ieder wat wils !

Een zakenman die zijn vliegtuig moet halen in Brussel Airport, een verdwaalde toerist, restaurantbezoekje, op doktersvisite, inkopen doen bij de supermarkt, een uitstapje naar een pretpark, …  De taxi is daar voor iedereen !  

Zelfs voor jongeren die plezier willen maken in een discotheek, en dus graag een pintje drinken : een taxi-minibus voor 8 personen is hun BOB.  Een pintje meer of minder, maakt niet uit, en de prijs van de taxi kan nog gedeeld worden door 8 :  lekker goedkoop !  

 

Top-service !

Taxi nodig ?  

U kan een taxi oproepen met de app van de taximaatschappij of even bellen naar de centrale.  Natuurlijk kan de klant zich ook melden op één van de taxistandplaatsen, verspreid over de stad of de gemeente. 

De klant wordt opgepikt aan de voordeur of plaats waar hij of zij zich bevindt, en afgezet waar hij of zij zelf wenst, door professionele, ervaren taxichauffeurs.