TAXIDELEN IN ANTWERPEN vanaf september 2018

 

 

  

Vanaf september 2018 kan taxidelen ook in Antwerpen. Dan kan je via een app een taxi bestellen en aangeven of je die wil delen met een ander persoon die u (nog) niet kent. De app zoekt dan de best mogelijke medepassagier.

Taxidelen: het kan een taxirit een pak voordeliger maken. Zeker op langere afstanden. Voorwaarde voor het taxidelen is wel dat de routes van de gebruikers niet meer dan 10 procent van elkaar afwijken. 

Twee of meer klanten waarvan een deel van die route loopt samen kunnen zo tot 30 à 40 procent besparen. Want het startgeld (6 euro - te delen door het aantal klanten) is dan wel hoger dan bij een gewone taxirit maar je betaalt geen wachtgeld. De kilometerprijs ligt met 1,60 euro per persoon duidelijk lager dan die van een klassieke taxirit (2,10 euro).

De twee grootste Antwerpse maatschappijen, Antwerp-Tax en DTM, hebben al de eigen app en gebruiken ook de bestaande Europese taxi-app die je op de website taxi.eu kunt downloaden.

---

Als de taxi niet gedeeld wordt geldt voor bestelling per app een kilometerprijs van 2 euro, vanaf km 21 is dit nog slechts 1,80 euro.

Met de app bestellen gebruikers een taxi en meteen krijgen ze een sms dat de taxi onderweg is. Wie wil, kan de taxi volgen en via een kaartje zien wanneer hij arriveert en binnen hoeveel minuten


Schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) glundert. “De deeleconomie valt in de smaak bij Antwerpenaren en toeristen. En met het taxidelen blijven we een trendsetter in Vlaanderen.”

 

Koen Van Oorschot unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter Antwerpse Provinciale Taxi Unie

Op de bestuursvergadering van 7 februari 2017 is de heer Koen Van Oorschot, gedelegeerd bestuurder van de nv Antwerp-Tax, unaniem verkozen tot voorzitter van APTU. Hij zal deze taak op zich nemen voor een eerste termijn van 4 jaar.

 

 

 

Paul Van Avermaet geeft voorzitterschap door aan volgende generatie

 

Na 4 termijnen van 4 jaar geeft de heer Paul Van Avermaet de fakkel als voorzitter van de Antwerpse Provinciale Taxi Unie door aan de nieuwe generatie.

Op 30 januari 2017 werd hij op passende wijze gevierd voor zijn jarenlange voorzitterschap.

 

 

 

Antwerpse taxibedrijven gaan milieuvriendelijk

Antwerp-Tax heeft enige tijd geleden als eerste taxibedrijf in Antwerpen een Mercedes-Benz E 300 BlueTEC Hybrid ingezet en levert hiermee een bijdrage aan een betere lucht in de stad. Deze hybride van Mercedes is een goede keuze met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 4,1 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 107 g/km, aldus Koen van Oorschot, gedelegeerd bestuurder van Antwerp-Tax.

Momenteel heeft de nv Antwerp-Tax al 37 hybride-wagens in gebruik.

 

De chauffeur en de taxigebruikers merken vrijwel niets van het omschakelen van verbrandingsmotor naar elektromotor. Dat geldt evenzeer voor de schakelbewegingen. Innovatieve systemen garanderen de doorstroming naar de batterij van energie die vrijkomt tijdens het vertragen. Milieuvriendelijke en toekomstgerichte technieken, zoals de verbeterde aerodynamische eigenschappen, de recuperatie van de bewegingsenergie, of de ECO start/stop-functie staan borg voor lage verbruiks- en emissiecijfers.

 

Nu neemt DTM Taxi uit Deurne de eerste twee e-taxi's van het type Mercedes B-Klasse Electric Drive. Bond Beter Leefmilieu steunt dit pilootproject in samenwerking met adviesbureau The New Drive en de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel.

De taxisector is een ideale proeftuin voor nieuwe, innovatieve technologieën. We weten allemaal dat in Vlaanderen en de rest van Europa binnenkort lage emissiezones worden ingevoerd. Taxibedrijven kunnen zich daar best nu al op voorbereiden.

Dit project past perfect in onze visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Onze twee e-taxi’s zijn een eerste stap naar 100% elektrische mobiliteit. Ze krijgen trouwens heel symbolisch wagennummers 1 en 2. We hopen natuurlijk dat collega's van onze sector zullen volgen in het gebruik van milieuvriendelijke voertuigen. Samen kunnen we een groot verschil maken”, zegt Steve Van Avermaet, zaakvoerder van DTM Taxi.