Home Actueel Antwerpse taxibedrijven gaan milieuvriendelijk

Antwerpse taxibedrijven gaan milieuvriendelijk

Antwerpse taxibedrijven gaan milieuvriendelijk

Antwerp-Tax heeft enige tijd geleden als eerste taxibedrijf in Antwerpen een Mercedes-Benz E 300 BlueTEC Hybrid ingezet en levert hiermee een bijdrage aan een betere lucht in de stad. Deze hybride van Mercedes is een goede keuze met een gemiddeld brandstofverbruik van slechts 4,1 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 107 g/km, aldus Koen van Oorschot, gedelegeerd bestuurder van Antwerp-Tax.

Momenteel heeft de nv Antwerp-Tax al 37 hybride-wagens in gebruik.

De chauffeur en de taxigebruikers merken vrijwel niets van het omschakelen van verbrandingsmotor naar elektromotor. Dat geldt evenzeer voor de schakelbewegingen. Innovatieve systemen garanderen de doorstroming naar de batterij van energie die vrijkomt tijdens het vertragen. Milieuvriendelijke en toekomstgerichte technieken, zoals de verbeterde aerodynamische eigenschappen, de recuperatie van de bewegingsenergie, of de ECO start/stop-functie staan borg voor lage verbruiks- en emissiecijfers.

Nu neemt DTM Taxi uit Deurne de eerste twee e-taxi’s van het type Mercedes B-Klasse Electric Drive. Bond Beter Leefmilieu steunt dit pilootproject in samenwerking met adviesbureau The New Drive en de onderzoeksgroep MOBI van de Vrije Universiteit Brussel.